Boosheid & driftbuien

cropped-logo-presendchild-methode-bw.png

Het is een groot verschil of iets (een ‘probleem’) van je kind je als ouder raakt of als er geen lading op zit en je er neutraal naar kunt kijken. Raakt het je als ouder, dan kan het echt wel een hele zware kluif zijn. Je zit er dan helemaal in en kan dan zelf bijvoorbeeld heel boos worden of vind je het juist belangrijk lief te blijven en mag je van jezelf niet boos worden, je zit met je handen in het haar en misschien vind je het heel erg wat er gebeurt, voel je je soms machteloos, of schaam je je misschien zelfs….wat zullen anderen er van zeggen, of wat dan ook.

Kan je er neutraal naar kijken en is de lading eraf dan is het bijna een soort avontuur. Dan zie je wat handig is om te doen. Soms is humor dan ineens aanwezig. En lig je ineens samen dubbel van het lachen. Of je geeft er een totaal andere wending aan. En je doet dat wat maar werkt in de situatie. Soms weet je het gewoon even niet. Dat kan ook. Vaak krijg je hele creatieve ideeën.

Je bent dan echt aanwezig voor je kind.
Je bent niet met jezelf bezig en met jouw triggers. En niet met de omgeving.
Er is ruimte.
Je kan het vanaf een afstandje bekijken en goed ingrijpen.
Daadkrachtig optreden.
Doen wat echt nodig is.

Ik heb regelmatig ervaren dat in de meeste gevallen de driftbuien of gewoon voorbij zijn, of veel minder zijn geworden,  omdat in de ouder iets is veranderd door een kindertolk consult en er kwartjes zijn gevallen. 🙂

Ik blijf het magisch vinden. Maar eigenlijk is het gewoon ook heel logisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s