Prinsessen en monsters

cropped-logo-presendchild-methode-bw.pngRuzie met spelletjes.
Er kon geen spelletje gespeeld worden of het werd een hele ongezellige sfeer. Moeder boos, dochter boos.
Een stukje uit de vertaling:
Tijdens een spelletje Frozen kwartet bijvoorbeeld dan pakte en hield de dochter alle prinsessenkaarten stevig vast en ging er dan mee vandoor. De dochter deed steeds maar waar ze zin in had en hield zich niet aan de regels. En moeder zat aan tafel opgescheept met de monsters. Moeder wilde dat ze aan tafel kwam en zich aan de spelregels hield. Moeder had dan geen zin meer om verder te spelen en kapte het af. En zo ging dat met veel spelletjes.
Wat er uit kwam maakte veel duidelijk en maakte ook veel leuker. Moeder leefde onbewust volgens ‘de saaie regeltjes’, maar zat regelmatig met de narigheid en in de narigheid (de monsters), terwijl de mensen die deden waar ze zin in hadden de mooiste dingen voor zichzelf creëerden (de prinsessen) en gewoon weg liepen als ze daar zin in hadden.
Moeder mocht echt meer haar eigen regels gaan bedenken en er naar leven.
Ze hoefde geen genoegen te nemen met narigheid, ook niet omdat ze dacht dat het zo hoort. Maar mag veel meer gaan doen en pakken wat ze echt wilt, waar ze zelf zin in heeft en wat goed voelt.
Het lijkt iets kleins, maar ze doet dat nu een tijd zo en dat is leuk!
Het is een avontuur en er wat is er veel veranderd sinds ze dat inzicht kreeg.
Moeder lacht zich regelmatig kapot als ze iets doet wat vroeger in haar ogen echt niet hoorde, maar waardoor ze het nu juist zo naar haar zin heeft. Ze is het leven meer gaan zien als een spel en meer de eigen regels gaan bedenken en naleven en mooie dingen voor haarzelf regelen.
Het zal je niet verbazen dat door dat inzicht ook de spelletjes met haar dochter spelen anders werd, die avond nog na het gesprek zei haar dochter mam, jij mag nu de prinsessen en ze speelden verder op de grond.  Moeder houdt eigenlijk heel veel van spelletjes en haar dochter ook, ze tekenen nu ook eigen spellen op een white board en bedenken er zelf regels bij of laten de knuffels meespelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s