Stralen

Al vanaf dat ik heel jong ben ken ik de waarde van stralen en zie ik het verschil wat het met mensen doet.

In contact zijn met jezelf, met je gevoel, met de wereld om je heen. De natuurlijk stromende energie, de sprankeling. Zin hebben om op te staan. Zin in de dag. Je kijkt uit naar wie je zal ontmoeten, wat je zal meemaken, wat en hoe je iets gaat doen. Je hebt zin om jezelf te laten zien om samen te zijn, om te geven, om uit te wisselen, te ontvangen, te genieten, te voelen, te ervaren, kippenvel, tintelingen in je handen,  vrij te leven en te ontdekken wie je bent.

15380344_229672047445133_7009883132311777455_nMaar kun je dan stralen en vrij zijn, ook in de meest bizarre, hartverscheurende en pijnlijke omstandigheden? Zoals bij iemand die heel erg ziek is? Ja, waarbij het hart ineens open gaat en er zoveel liefde en ruimte ontstaat en een heel nieuw waardevol contact mogelijk wordt. Of tijdens het sterfbed van iemand zie je dat zijn of haar ziel straalt en het gezicht is helemaal ontspannen en zacht. 

Maar juist ook op de momenten dat je je bijvoorbeeld overgeeft aan iets wat je krampachtig uit angst hebt vastgehouden, of je hebt jaren iets gelooft en je beseft ineens dat het helemaal niet waar is, of je hebt je jaren op een bepaalde manier gedragen om iets niet te voelen, of uit angst te voelen en door er aandacht aan te geven besef je dat je het best aan kan en dat gedrag helemaal niet meer nodig is. Dan wordt het gezicht zacht, komt er mildheid en de energie gaat weer door het lichaam stromen. Ik vind dat zo mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s